Chiafrön är nyttigt och enkelt att använda

Chiafrön är superfrön som är enkla att använda

Nyttiga goda chiafrön kinesiologi
Nyttiga och goda chiafrön

I Sverige har chiafrön varit relativt okända fram tills för några år sedan. Dessa frön är emellertid ingenting nytt utan har används sedan urminnes tider av Aztekerna och mayaindianerna p g a dess goda egenskaper.

Chiafröna är rika på exempelvis omega 3-fetter, fibrer, proteiner och antioxidanter. Dessutom innehåller de många viktiga vitaminer och mineraler. Exempelvis finns det mycket kalcium men även c-vitamin. Även magnesium- och zinkhalten är stor vilket inte minst är bra för skelettet, huden och håret bara för att nämna några exempel. Dessutom är de en bra källa för att fylla på järndepåerna. Att fröna vidare är energirika och bra för matsmältningen samt upprätthåller en lång mättnadskänsla gör dem inte sämre.

Det passar bra att använda chiafrön i mycket. Exempelvis är de perfekta att använda i smoothies i och med att de ger en längre mättnadskänsla. Jag har lagt ut några goda recept på gröna smoothies som innehåller superfröna. Dels en grön och god morgonsmoothie, en grön god smoothie för barn samt jättegod chiagröt.

Chiafröna är även goda i en chiapudding. Dessa går att smaksätta på olika sätt beroende på smak och tycke.

Komplettera din nyttiga mat med kinesiologi

Att äta nyttigt är viktigt, men det finns även många andra delar i livet som är viktiga att tänka på. Exempelvis behöver kroppen motion, rent vatten, frisk luft, rätt näring osv.

För att hjälpa kroppen att komma i balans och för att få immunförsvaret att arbeta rätt kan du komplettera ditt liv med kinesiologiska behandlingar.

Information om kinesiologi.

För att boka kinesiologisk behandling.

Vänliga hälsningar
Christoffer Lindberg – Kinesiolog Friskovision