Chiagröt som passar bra som barnmat

Chiagröt som är både god och mättande

Chiagröt som passar till barn kinesiologi
God chiagröt som passar bra till barn
1,5 dl vatten
3 – 6 msk chiafrön
5 jordgubbar (färska eller frysta)
( 1 tsk kokosolja)
Låt chiafrön svälla i vattnet ca 10 minuter så att det blir gele. Mixa sedan allt så att det blir fluffig gröt eller pudding. Passar bra som barnmat.

 

 

Chiafrön är rika på nyttiga omega 3-fetter, antioxidanter, vitaminer och mineraler

I Sverige har chiafrön varit relativt okända fram tills för några år sedan. Supermaten chiafrön är emellertid ingenting nytt utan har används sedan urminnes tider av Aztekerna och mayaindianerna p g a dess goda egenskaper.

Chiafrön är rika på exempelvis omega 3-fetter, fibrer, proteiner och antioxidanter. Dessutom innehåller de många viktiga vitaminer och mineraler. Exempelvis finns det mycket kalcium men även c-vitamin. Även magnesium- och zinkhalten är stor vilket inte minst är bra för skelettet, huden och håret bara för att nämna några exempel. Dessutom är de en bra källa för att fylla på järndepåerna. Att fröna vidare är energirika och bra för matsmältningen samt upprätthåller en lång gör dem inte sämre.

Komplettera din nyttiga mat med kinesiologi

Att äta nyttigt är viktigt, men det finns även många andra delar i livet som är viktiga att tänka på. Exempelvis behöver kroppen motion, rent vatten, frisk luft, rätt näring osv.

För att hjälpa kroppen att komma i balans och för att få immunförsvaret att arbeta rätt kan du komplettera ditt liv med kinesiologiska behandlingar.

Här hittar du diverse information om hälsa och kinesiologi.

För att boka kinesiologisk behandling.

Vänliga hälsningar
Christoffer Lindberg – Kinesiolog Friskovision

 Hä