Försäljning av kaffe från Johan & Nyström

Specialkaffe från Johan & Nyström

Johan & Nyström har valt ett koncept där deras kaffe är färskrostat och noga utvalt i alla led. Företaget har därför ett nära samarbete utan mellanhänder med alla deras kaffebönder och där alla bären plockas för hand. Här är man därmed noggrann att enbart plocka de perfekt mogna bären och därmed undvika både råa och övermogna bär där det finns risk för mögel.

Ordet specialkaffe har egentligen ingenting med ordet ”special” att göra. Istället är det en kvalitetsbenämning av kaffet som används just för att särskilja bra kaffe från ett massproducerat och industriellt kaffe. På en 100-gradig skala måste kaffet ha en kvalitet på över 80 för att få kallas för specialkaffe, och det uppfyller kaffet från Johan & Nyström.

Precis som tidigare nämnts så är det viktigt att det rostade kaffet som rostas i det egna kafferosteriet är färskt. Därför ligger det inte i lagerhyllan i månader, utan säljes färskrostat.

Johan & Nyström färskrostat kaffe
Färskrostat kaffe från Johan & Nyström finns att köpa hos Friskovision

Kaffet rostas vidare långsamt och varsamt enligt slow roast-metoden för att smakämnena långsamt ska få utvecklas. Med andra ord undviker man att utsätta kaffebönorna från extrem värme.

Är du ute efter variation så är inte det något problem. Johan & Nyström har utvecklat många olika kaffesorter just för att det ska finnas en favorit för alla i deras sortiment.

För att köpa färskrostat kaffe, kontakta Friskovision på tel. 070-759 07 51.