Behandlingar med red light therapy-panel

Välkommen till Friskovision som nu även erbjuder behandling med hjälp av red light therapy-panel (rött ljus-terapi) utifrån den senaste tekniska utvecklingen inom området. Behandlingsformen hjälper människor att hitta lindring och välmående genom den helande kraften från ljus.

Infrarött ljus-terapi, Red light therapy panel

Några positiva effekter med red light therapy

Här är en sammanfattning av exempel på fördelar som kan uppkomma med att använda red light therapy enligt leverantören för den panel som jag använder:

  1. Ökad produktion av cellulär energi: Red light therapy stimulerar produktionen av adenosintrifosfat (ATP) i cellernas mitokondrier, vilket ger energi till cellerna och främjar optimal funktion, reparation och regenerering.
  2. Minskar inflammation: Behandling med rött ljus har en kraftfull effekt på att minska inflammation i behandlade områden på kroppen.
  3. Förbättrad cirkulation: Red/NIR ljusbehandlingar ökar blod- och lymfcirkulationen i huden, vilket ger mer syre och näringsämnen till behandlingsområdet och avlägsnar avfall och gifter.
  4. Ökad produktion av kollagen och elastin: Rött ljus stimulerar produktionen av kollagen, vilket ger en förbättrad hudton och minskade fina linjer och rynkor. Det främjar även produktionen av elastin, vilket ger huden dess ungdomliga elasticitet och behandlar stretchmärken.
  5. Hudföryngring: Red light therapy har dokumenterade anti-aging-egenskaper och har visat sig förbättra hudens utseende och kännedom genom att öka intradermal kollagentäthet och patienttillfredsställelse.
  6. Snabbare sårläkning: Rött ljus främjar läkning av hudskador och minskar ärrbildning, vilket gör det effektivt för att mjuka upp ärr och minska deras synlighet.
  7. Bättre muskelprestanda och snabbare återhämtning efter träning eller skada: Red light therapy kan användas för att förbereda muskelvävnad före träning för att förbättra prestanda och främja snabbare återhämtning efter träning.
  8. Viktminskning: Forskning visar att red light therapy kan hjälpa till med fettreduktion genom att orsaka perforationer i fettceller och naturligt utsöndra lipider från kroppen.
  9. Hårväxt: Studier har visat lovande resultat för att stimulera hårväxt genom att aktivera vilande hårsäckar och främja hårets tillväxtfaser.
  10. Smärtlindring: Red light therapy har visat sig vara effektivt för att lindra smärta från skador och för att behandla artritisk smärta. Studier visar minskad smärta och ökad funktion efter behandling med rött och nära-infrarött ljus.

Sammanfattningsvis erbjuder red light therapy en mängd olika hälsofördelar enligt företaget PlatinumLed Therapy Lights, inklusive hudföryngring, snabbare sårläkning, smärtlindring och främjande av hårväxt, vilket gör det till en mångsidig och effektiv behandlingsmetod.

Länk till källan på leverantörens hemsida:
What is Red Light Therapy? (platinumtherapylights.com)

Boka red light therapy-behandling

Denna är inte tillgänglig för tillfället men kommer att läggas ut inom kort.