Proteiner behövs till muskler men även mycket annat

Proteiner är viktigt i många avseenden

Proteiner är bra för oss i många avseenden då det både gör oss både starkare och piggare. Det är även uppbyggande och behövs för att bilda enzymer och hormoner. Samtidigt består viktiga delar av immunförsvaret av proteiner.

Även muskler består till stor del av proteiner och därför intar många som vill bygga muskler extra proteiner. Av det överskott som inte bildar muskler så kan det istället användas som energikälla alternativt så lagras de in i kroppens fettreserv.

Proteiner som är nyttigt och bygger muskler
Proteinpulver som används i behandlingarna och som finns till försäljning

Vanliga proteinkällor i mat

Vanliga proteinkällor som man talar om när det gäller mat är kött och fisk. Det finns emellertid även en hel del vegetariska proteinkällor. Exempel på det är bönor och linser för att nämna några proteinrika källor. I övrigt finns det även en del protein i olika typer av nötter och frön.

Proteinpulver som innehåller samtliga aminosyror

Det preparat som jag använder vid behov i mina behandlingar är ett vegetabiliskt proteinpulver och som innehåller samtliga aminosyror. Kosttillskottet är fritt från onaturliga tillsatser och är huvudsak ekologiskt. Pulvret är vattenlösligt och kan t ex blandas i smoothies eller gröna drinkar beroende på smak och tycke. Som vanligt så testar jag alltid så att det verkligen finns ett proteinbehov, och i dessa fall mäter jag även fram rätt dosering.

Vad är kinesiologi och hur bokar jag behandling?

Här kan du boka olika kinesiologibehandlingar men även få information om hälsa och vad kinesiologi är för något. Har du frågor eller hellre vill boka behandling via telefon så kan du ringa på tel. 070-759 07 51.

Vänliga hälsningar
Christoffer Lindberg – Kinesiolog på Friskovision