Probiotika och goda bakterier i magen

I våra tarmar finns det många miljarder goda bakterier. Bakterierna är viktiga på många sätt då de utför en mängd viktiga uppgifter. Exempelvis hjälper de vårt immunförsvar samtidigt som de skyddar oss mot elaka virus, bakterier, parasiter och svamp som angriper oss. De goda bakterierna lever i tarmen och fäster sig där på slemhinnorna. I och med detta blir det svårare för de skadliga bakterierna att få fäste på tarmens slemhinnor, men även att få näring för att växa till sig ännu mer. Uppstår det därför en obalans bland dessa tarmbakterier så finns det en överhängande risk att vi drabbas av magbesvär.

Hur får vi i oss goda bakterier som exempelvis acidofilus?

I magen finns det olika goda bakterier varav lactobacillus acidofilus och bifidobacterium är några av de mest kända. Goda bakterier och bland annat laktobakterier finns naturligt i en del av vår kost som exempelvis syrade livsmedel som fil (t ex hälsofil och acidofilus fil) och yoghurt, men även i surkål. Dessutom finns det i kål, lök och vitlök bara för att nämna några exempel. Förutom att få i sig nyttobakterier via kosten kan man även få i sig det via kapslar eller tabletter som innehåller probiotika.

När behöver vi probiotika?

Probiotika kan behöva tillföras ifall balansen av tarmbakterierna är rubbad. Detta kan t ex ske vid antibiotikakurer. Antibiotikan tar nämligen kål både på de elaka bakterierna samtidigt som de även dödar de goda bakterierna. Av den anledningen är det inte ovanligt att kroppen snabbt angrips av en ny infektion strax efter att man har behandlat den förra eftersom immunförsvaret är försvagat av den tidigare antibiotikakuren.

Förutom antibiotika kan exempelvis stress, mediciner, dålig kost och alkohol skapa obalans bland tarmbakterierna. Andra faktorer som kan skapa obalans är virus, elaka bakterier, svamp, parasiter och mykotoxiner. Av den anledningen behöver man alltså även bli av med dessa för att få en bra bakterieflora i tarmen.

Tillför man emellertid probiotika i form av kapslar eller tabletter så finns det vissa saker att tänka på. Det finns nämligen en uppsjö av olika märken på marknaden varav dessa innehåller olika sorters bakterier. Detta betyder att inte alla behöver passa just dig.

För att hitta rätt probiotika, men även vilken exakt dosering som just din kropp behöver använder jag mig av muskeltester och kinesiologi. I de helhetsbehandlingar som Friskovision erbjuder så får man upp olika former av obalanser vilket är viktigt att åtgärda för att inte minst få en bra mag- och tarmmiljö. I behandlingarna framkommer det även vilka anledningar det kan finnas för att exempelvis magen inte fungerar så bra som den borde. Det kan exempelvis vara parasiter men även andra mikrober som orsakar problemen och som man behöver komma till rätta med. Med Friskovisions hjälp får du dels reda på vad som påfrestar kroppen mest, men även lösningar så att kroppen kan komma till rätta med de problem som finns. Detta för att åtgärda grundorsaken till problemen som man upplever.

Probiotika och goda bakterier som acidophilus är bra för magen
Probiotika är viktigt för magen

Vad är kinesiologi och hur bokar jag behandling?

För att få mer information om hälsa och kinesiologi kan du besöka Friskovisions hemsida. Där kan du även boka olika kinesiologibehandlingar. Har du frågor eller vill boka behandling via telefon så kan du ringa på tel. 070-759 07 51.

Vänliga hälsningar
Christoffer Lindberg – Kinesiolog på Friskovision