Magnesium är viktigt för kroppen

Magnesium är en väldigt viktig mineral och magnesiumbrist kan i sin tur ge en hel del olika negativa symptom. Bland annat påverkar det muskel- och nervfunktioner i kroppen samtidigt som det även påverkar både blodtryck och blodsocker. Viss forskning har även visat att magnesium hjälper till att skydda mot flera allvarliga sjukdomar. Vidare anses det att magnesium kan hjälpa tarmen och att det kan minska förstoppningar samtidigt som det minskar risken för kramp i muskler och bidrar till en bättre sömn.

Med magnesium från Alpha Plus slipper du magnesiumbrist
Magnesiumpreparat från Alpha Plus

Vanliga symtom på magnesiumbrist är:

  • Kramper i benen
  • Sömnproblem
  • Problem med matsmältningen
  • Trötthet
  • Håglöshet
  • Sämre immunförsvar

Hur uppstår magnesiumbrist?

Vanligtvis får vi i oss tillräckligt med magnesium förutsatt att vi äter en varierad och bra kost. I maten hittar man bland annat det i gröna grönsaker, nötter och frön.

När det däremot gäller snabbmat och färdiglagad mat finns det ofta lägre halter av magnesium. Även stress, stort socker- eller alkoholintag samt drycker med koffein anses minska magnesiumupptaget. Samtidigt kan en del sjukdomar som ex. tarm- eller njursjukdomar försämra näringsupptaget.

Test av om du har brist på magnesium

För att veta ifall du har brister på vitaminer, mineraler eller andra näringsämnen så använder jag mig av kinesiologi och muskeltester. Förutom att identifiera brister som exempelvis magnesiumbrist kan jag även med hjälp av muskeltester ta fram en exakt dosering, d v s hur mycket man behöver och hur länge man behöver ta ett visst preparat.

Vad är kinesiologi och hur bokar jag behandling?

Här kan du boka olika behandlingar i kinesiologi i Stockholm men även få information om hälsa samt vad kinesiologi är för något. Har du frågor eller hellre vill boka behandling via telefon så kan du ringa på tel. 070-759 07 51.

Vänliga hälsningar
Christoffer Lindberg – Kinesiolog på Friskovision