Grönkålschips passar perfekt för fredagsmys

Grönkålschips är verkligen jättegott och någonting som jag själv nästan blivit beroende av. Så bra dessutom att det är nyttigt, vilket gör det till ett fantastiskt alternativ till vanliga chips. Dessutom är väldigt enkla att göra.

Recept på grönkålschips
Krispiga grönkålschips

Recept på grönkålschips

Här är ett exempel på recept på grönkålschips som jag gillar. När det gäller kryddor och sånt så går det bra att variera efter smak och tycke.

200 gram grönkål
0.5 finhackad rödlök
0,5 pressad lime
0,5 dl olivolja
Lite lökpulver
Lite honung
Lite ramslök
Lite svartpeppar
Lite finhackad chili eller chiliflakes
Lite salt

Rör ihop alla ingredienser i en bunke och massera in grönkålen ordentligt så att den får smak av allting. Låt grönkålen droppa av lite innan den läggs in i ugnen. Lägg därefter in i torkugnen i ca 12 timmar. Jag brukar ha ugnen på ca 45 grader så att alla näringsämnen bibehålls. Sen är det bara att äta och njuta.

Har man ingen torkugn så går det även bra att lägga in grönkålschipsen i en vanlig ugn på låg värme.