Ph-test och ph sticka

Försurad kropp kan hjälpas med rätt bikarbonat

Många anledningar till försurning

Det finns många anledningar till att vår kropp kan bli försurad. Ofta nämner man mat och dryck som anledningar till att vår syra basbalans hamnar i obalans. Exempelvis kan rött kött, spannmål och socker vara försurande. När det gäller drycker anses både alkohol och kaffe påverka syra basbalansen negativt i våra kroppar.

Förutom mat och dryck spelar det även in om vi är stressade eller om vi tränar extremt hårt. Andra faktorer som påverkar om vi blir försurade är diverse virus, bakterier, parasiter, kemikalier och tungmetaller som vi alla bär på.

Hur vet man om kroppen är försurad?

Ett enkelt sätt för att undersöka ifall du är försurad är genom att testa morgonurinen med en ph-testremsa. Du kan köpa ph-remsor hos Friskovision men även exempelvis hos vissa hälsokostaffärer. När det gäller morgonurinen bör du helst ha ett ph-värde som överstiger 7,2.

Vad gör jag om jag är försurad?

En snabb åtgärd om du är försurad är att inta bikarbonat genom att blanda det i vatten. Här är det viktigt att det är ett helt rent bikarbonat, d v s som inte innehåller aluminium eller andra ämnen som stör kroppen. Det är emellertid viktigt att hitta orsaken till att du är försurad. För att få hjälp med det kan du kontakta Friskovision.

Friskovision hjälper dig även med att ta fram rätt dos så att du varken tar för mycket eller för lite. Det preparat som Friskovision använder sig av heter Basic och är ett rent natriumbikarbonat av hög kvalitet. Produkten är tillverkad av Friway och bikarbonatet är noggrant framtestad för att det ska vara optimalt för kroppen. Bikarbonatet från Friway finns att köpa antingen som tabletter eller som ett pulver som blandas med vatten.

För att boka behandling gör du det enklast genom att ringa tel. 070-759 07 51 eller genom att använda kontaktformuläret.

Försurad bikarbonat åtgärd
Basic natriumbikarbonat finns både som pulver och tabletter